Hlíva + Žampión hnědý
310,00 CZK
Domácí pěstování hub
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) baléní cca 15kg.
+
Žampion hnědý (Agaricus Bisporus) baléní cca 3L
Nic nechutná lépe, než vlastní vypěstované houby !!!
Místo k pěstování: zastíněné místo, ve sklepě (v zahrádce)
První úroda: cca po 20 dnech
Teplotní podmínky: +12ºC ~ + 21ºC
Pracnost: jednoduchá
Váha baleni: cca 3 L
Místo k pěstování: zastíněné místo v zahrádce (ve sklepě)
První úroda: za 2 týdny.
Předpokládané výnosy: cca 4-6 kg
Teplotní podmínky: +6ºC ~ + 19ºC
Pracnost: jednoduchá
Vaha balení: cca 15 kg.
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus)
Hlíva ústřičná je skutečně dřevokazná houba. Jako nezelený organizmus, což jsme i my lidé, přijímá ze zelených organizmů, tedy stromů, spoustu látek, které jsou pro její život potřebné a kterými nepohrdneme ani my, lidé. Navíc hlíva obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organizmu maximálně vyhovuje.
Hlíva si bere živiny ze stromů a člověk si je může vzít z hlívy. Její příznivé účinky spočívají hlavně v látkách, které mají schopnost aktivovat buňky zajištující přirozenou imunitu organizmu. Kromě toho hlíva obsahuje celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Kromě těchto cenných látek obsahuje hlíva také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodliviny.
Lékařské výzkumy v různých zemích a kulturách mají jedno společné: potvrzují, že hlíva ústřičná se řadí mezi nesmírně vzácné houby. Tato dřevokazná houba byla donedávna považována jen za jakousi lhůdku, ale lékařské výzkumy ukázaly, že v ní je ještě něco mnohem vzácnějšího: je nesmírně zdravá.
Její příznivé účinky znali již před staletími Číňané. U nás se začala hlíva konzumovat koncem minulého století.
Hlíva ústřičná pomáhá:
- zvyšovat obranyschopnost organizmu
- snižovat hladinu cukru a tuku v krvi
- zmírňovat strnulost šlach a končetin
- ústupu akné a bradavic
- celkové detoxikaci organizmu a regulaci peristaltiky střev
- příznivě ovlivńovat krevní tlak
- alergikům, při stresu a zátěži organizmu
- zlepšit funkci cévního systému
- zmírňovat únavu
Žampion hnědý (Agaricus Bisporus).
Hnědá odrůda je považována za prvotní druh žampionu bílého. Odborníci vysoko cení jeho neopakovatelnou aromatičnost. Je tvrdší, jeho chuť je intenzivnější než u žampiónu bílého.
Pěstujeme při nižších teplotách. Proto si udržuje déle svěžest a dobu spotřeby.
Kloboučky jsou světlé nebo tmavě hnědé o průměru 3 - 8 cm. Na povrchu jsou hladké nebo s malými šupinkami.Mladší mají šupinky růžové, starší tmavě hnědé. Dřeň je bílá. Žampión je výborný doplněk pří přípravě masa a dalších pokrmů. Obsahuje nenapodobitelnou chuť a aroma. S ohledem na množství vitamínů E a C, vitamínů ze skupiny B a vzhledem na nízkou energetickou hodnotu, je ideální potravinou pro diabetiky a osoby, které dbají o svou linii.
Pěstujeme podobně jako žampion bílý,to jest v uzavřených nebo volných prostorách.
Nákup neodkládej ! Kup ještě dnes!!!!