
Čistá kultura Hlíva máčková mycelium na agarovém médiu. Je vhodná pro roubování obilí za účelem získání tzv granulované mycelium nebo pro další klonování na agaru.
Průměr Petriho misky - 90 mm výška - 15 mm Mycelium lze skladovat maximálně 3-6 měsíců při teplotě 1-5°C.
Hlíva máčková (Pleurotus eryngii) "královská" tak se tento druh hlívy ústřičné jmenuje kvůli chutným a působivým plodnicím, které mezi hlívou připomínají hřib. Eryngii má světle hnědé klobouky. Stonek je jedlý, bílé barvy, nasazený centrálně vzhledem k klobouku. Eryngii, na rozdíl od jiných hlívy, lze konzumovat vcelku. Chutný, lehce pikantní, pepřové, aromatický. Stejně jako ostatní odrůdy hlívy ústřičné má Eryngii mnoho látek s léčivými vlastnostmi.